marți, 21 februarie 2017

Rentează achiziția unui scooter electric?

Rentează achiziția unui scooter electric?

Dacă până acum majoritatea dintre noi au dorit să circule cu scotere numai cu motoare termice, unii s-au reprofila. Dar cât de rentabil este să conduci un scooter electric?

Să începem cu începutul. În opinia mea deținerea unui scooter electric este o soluție bună pentru cei care se deplasează pe distanțe scurte în oraș sau în mediul rural. Este adevărat, în România ne confrtuntăm cu lipsa prizelor de încarcare. 

Să vedem în cele ce urmează câteva aspecte legate de cumpărarea unui astfel de scuter.Făcând o paranteză. Există doar o priză de încărcare existentă în București la momentul actual. Sperăm să apară și altele în viitorul apropiat. Este o reală nevoie de acestea. Trăim totuși într-o lume în care nevoia de schimbare a devenit o necesitate, iar noi suntem martorii tranziției de la mașlinile cu motoare termice la cele electrice. Cu toate astea, odată ce mașinile electrice de la noi din țară vor fi în număr mult mai mare
Revenind la scooterul electric. Scooterul electric în esență se comportă la fel ca un scooter normal dar cu un mare avantaj. Marele avantaj, sau ma ibine spus marile avantaje le reprezintă absența zgomotului produs de motor și de toba de eșapament și emisii 0. Așadar un mediu mai puțin poluat
Scooterul electric îți dă un feedback pozitiv. odată ce accelerezi vei vedea diferența la demarare, aceasta realizându/se instant.

Referitor la capitolul autonomie 
Autonomia unui astfel de scooter variază de la marcă la model. Dar în general putem spune că autonomia este în medie de 100 km, dar la scuterele entrylevel autonomia este în jur de 50 km. Este foarte bună ținâd cont că deplasarea se va face în mare parte în oraș. Este evident că autonomia variază în funcție de stilul de condus. Cei care vor accelera, vor conduce sportiv autonomia va scade semnificativ undeva la 80 km.
Pentru cei care stau la casă au posibilitatea încărcării lui direct la priză de 220 V. Durata încărcării unuii astfel de scooter este de 8 ore. Prin urmare, dacă îl vei pune seara înainte ed culcare dimineața vei avea bateria încărcată iar scooterul numai bun de drum.
O altă chestiune importantă o reprezintă încărcarea bateriei chiar în mers atuunci când se produce decelerarea.
Un scuter electric dezvoltă o viteză maximă de 45 km/h. Viteza de 45 de km/h o viteză bună ținând cont că limitae maximă de viteză pentru orașe este de 50 km/h pentru toate vehiculele. 
Scooterul electric este soluția ideală pentru mediul urban. Silențiozitatea, plăcut la condus, manevrabilitate bună și emisiile 0 și consumul redus reprezintă principalele atuuri.

Dezavantajele unui scuter electric
Principalul dezavantaj îl reprezintă incapacitatea de a găsi prize de încărcare în România. Poți fi neatent rămânând fără curent în mijlocul drumului. În schimb dacă ai fi avut un scuter normal te deplasai cu el la cea mai apropiată benzinărie pentru a face plinul. Și viteza redusă de deplasare, maxim 50 km/h în funcție de model.
Cam acestea ar fi dezavantajele.

Dar, răspunzând la întrebarea din titlu. ,,Rentează achiziția unui scooter electirc?". Ei bine, da, este rentabil, dar atâta timp cât ai curaj să conduci un moped într-un oraș așa de aglomerat precum este Bucureștiul. Siguranța noastră este diminuată semnificativ atunci când conducem motociclete sau mopede. Dar în mod clar printre noi există mulți motocicliști și mopediști care adoră să meargă cu vehicule..
 Însă eu personal cred că va ma itrece timp până când lumea va înțelege că ar trebui să existete o preocupare unanimă pentru mediu achiziționând un scuter electric

Legat de prețuri pentru un scooter electric.
Prețurile pentru scutere diferă de la firmă la firmă și tehnologii, opțiuni, și pot ajunge la 10000 de LEI.
Astfel. pentru un scuter entry-level va trebui să scoți din buzunar 3000 de LEI

În încheiere, putem menționa faptul că un scooter electric este o bună alternativă față de cel clasic pentru cei care doresc o schimbare și țin la mediul înconjurător militând pentru un mediu curat, sau pur și simplu sunt sătuli de banii cheltuiți pe benzină dorind economisirea lor.
Eu unul nu sunt adeptul unui scooter fie că este electric sa unu. Îl văd ca o alternativă la mașină să te plimbi când e vreme bună și nimci mai mult.
Dar voi vă vedeți conducând într-un scooter?

Voi ați conduce scutere indiferent că sunt electrice sau nu?

Dacă v-a plăcut articolul lăsați un share și un like!

1 comentarii:

  1. Pacat ca.s cam scumpe! Avantaje erau suficiente. Pe de alta parte, nu prea am incredere ca ajungi viu la destinatie pe asa ceva. Sa nu uitam unde traim totusi, e haos in trafic. Ma simt mai in siguranta pe 4roti

    RăspundețiȘtergere