sâmbătă, 29 iulie 2017

Multe străzi din București cât și din România nu sunt semnalizate corespunzător

Multe străzi din București cât și din România nu sunt semnalizate corespunzător

Foarte multe străzi din București nu sunt semnalizate corespunzător, iar acest lucru este foarte periculos pentru siguranța traficului cât și a cetățenilor.  Conform legii rutiere fiecare stradă trebuie să fie semnalizată. Eu stau și mă gândesc, dacă trăim într-o capitală europeană aceste lucruri trebuie să nu existe să nu le mai aducem în discuție acum.

Atât Bucureștiul cât și alte orașe ale țării se confruntă cu această problemă destul de serioasă a absenței indicatoarelor rutiere în special pe străzile mici.

Străzi nesemnalizate corespunzător
Circulând în acea zonă cu mașină am constat multe probleme într-o anumită zonă a Bucureștiului și anume zona dintre Splaiul independenței, Bvd. Nerva Traian, Calea Vitan şi Şoseaua MIhai Bravu. Asta e nu înseamnă că alte zone din București nu au aceeași problemă, trebuie doar găsite și dezbătute.

 Ei bine sunt foarte multe multe indicatoare rutiere lipsă în acel  perimetru de case şi străzi. Nu este normal să se întâmple așa. Să oferim un exemplu. Punem cazul ca nu sunteți din București, ori suntenți începător și nu știți când trebuie să acordați priortiate și pe ce drum sunteți dacă acest drum are indicatoare lipsă.
Nu ştii care e drumul prioritar şi când ai prioritate. Cu siguranță aceste străzi ar trebui semnalizate cât mai repede cu putință cu indicatoare rutiere toate străzile pentru a evita cât mai mult riscul producerii unor accidente rutiere. Această chestiune nu este la ghici. Și nu, nu este vorba despre prioritatea de dreapta acele străzi au sens dar totul depinde de tine să cunoști strada dinainte pe care circuli dacă este un drum prioritar sau nu.
Atât eu ca şi şofer cât și alții, NU suntem obligați să ne  uităm la cei din lateral dacă au cedează trecerea sau oprire ci doar să fiu atent la indicatoarele de pe sensul meu de mers. Din punctul meu de vedere ceea ce am menţionat mai sus consider că este foarte important pentru siguranţa cirulaţiei rutiere.
Nu cred că este un preț așa de mare cel care trebuie Municipalitatea să îl plătească pentru aceste indicoatoare și montarea lor. Astfel ar fi mult mai eficient și condusul decât să stai să circuli încet apoi să te oprești când tu de fapt ai prioritate.
O altă problemă ar reprezentau marcajele inexistente, sau ilizibile de pe multe bulevarde în special pe Bvd. Nicolae Grigorescu, Prelungire Grigorescu, Bvd, Basarabia, dar nu putem omite și cea ma iimportantă chestiune referitoare la trecerile de pietoni. Pentru cei care sunt cursanți șa coala de șoferi aceste lucruri sunt deosebit de dificile pentru învățarea conducerii și controlării autovehiculului pe străzile cu marcaje semi-șterse sau absente. Pentru cei care au experiență, nu reprezintă chiar o problemă, dar comparând cu alte state din occident, România încă mai are de învățat multe. Nici infrastructura noastră nu excelează.
Foarte multe marcaje semi-şterse ori şterse total fiind un real pericol pentru pietonii angajați în traversare.

Semafoare nesincronizate
La intersecția Bulevardului Gheorghe Șincai cu Calea Vitan semafoarele nu sunt sincronizate cele pentru pietoni. Culoarea roșie este în permanență la pietoni indiferent de culoarea semafoarelor pentru autovehicule.
Aceasta este zona cu pricina.
 
Concluziile mele
Primaria ar trebui să se sesizeze și să ia măsurile necesare remedierii acestor probleme. Nu ar fi rău dacă ocazional s-ar verifica în tot Bucureștiul, cât și oriunde în România dacă există probleme de natură rutieră (absențe, indicoatoare) etc.

Nu uitați să dați un share acestui articol și un like 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu